Site icon GIGASERVER.CZ / Znalostní báze

Bezpečnost https stránky a její kontrola


Pokud na doméně využíváte SSL certifikát, ať už některý z naší nabídky placených certifikátů nebo certifikát autority Let’s Encrypte, který je zdarma, je po nainstalování a spuštění SSL vhodné ověřit, že jsou Vaše stránky opravdu bezpečné. Často se může stát, že obsahují vnitřní odkazy (např. na obrázek) či iframe, které nejsou přes SSL zabezpečeny a je nutné je opravit.

To, jestli je URL webu bezpečná, můžete zjistit pouhým okem už při prochází stránky v prohlížeči, a to tak, že stránka obsahuje zelený zámek v adresní řádce prohlížeče před odkazem https:

 – Google Chrome  – Google Chrome nezabezpečeno
– Firefox  – Firefox nezabezpečeno
– Internet Explorer, zde je zámek šedý, nicméně stále platí, že je URL v pořádku. Oproti ostatním prohlížečům nevidím část „https://“. Pokud se žádný zámek neobjeví, není stránka zabezpečena

 

Pokud některá ze stránek zelený rámeček neobsahuje, bude obsahovat odkaz, který je nutné opravit. V takovém případě doporučujeme URL stránky zkontrolovat přes web https://www.whynopadlock.com/, který nám napoví, která část stránky není bezpečná. Tu následně v kódu opravíme.

Exit mobile version