Site icon GIGASERVER.CZ / Znalostní báze

Jak nainstalovat e-shop QuickCart?


Pokud chcete na své doméně používat  e-shop QuickCart je nutné mít předplacený hostingový tarif. Kompletní nabídku hostingových tarifů naleznete zde.

INFO: Kliknutím obrázky zvětšíte.

Pro samotnou instalaci postupujte následovně:

1. Stažení instalačního balíčku – na této adrese naleznete instalační balíček. Doporučujeme vždy stažení co nejnovější verze.

2. Nahrání souborů na FTP – stažený balíček v počítači rozbalte a nahrajte na FTP (návod naleznete zde). Obsah složky s název domény by měl vypadat podobně jako na obrázku níže.

3. Oprava souboru .htaccess – mezi instalačními soubory je i soubor .htaccess, který obsahuje zakázané direktivy. Ty je nutné zakomentovat.  Nejdříve si zadejte Vaši doménu do prohlížeče a zobrazí se Vám chyba, viz. obrázek níže. V textovém poli vlevo jsou vypsány nepovolené direktivy, v poli vpravo je pak opravená verze. Opravu provedete následovně.

  1. V FTP klientovi najdete soubor .htaccess (pokud ho nevidíte, zkontrolujte zda máte zobrazeny skryté soubory – více zde).
  2. Soubor .htaccess upravte, buď zvolte přímo upravit v FTP klientovi nebo soubor zkopírujte zpět do PC, otevřete ho v nějakém editoru (notepad, pspad), upravte a nahrejte zpět na FTP.
  3. Soubor editujte tak, že smažete celý jeho obsah a nově tam zkopírujete to, co je v prohlížeči v pravém textovém poli a uložíte

4. Dokončení instalace – pokud jste soubory .htaccess opravili správně, tak je instalace dokončena. Měla by se Vám zobrazit stránka podobná obrázku níže.

5. Základní konfigurace e-shopu – nejdříve je nutné přihlásit se do administrace. To provedete tak, že do internetového prohlížeče zadáte http://vasedomena.tld/admin.php. Login i heslo (password) pro první přihlášení je admin.

Jako první věc po přihlášení je nutné změnit přihlašovací údaje. Můžete kliknout buď na tlačítko “More” na hlavní stránce nebo ve vodorovném menu na “Tools” – “Settings”.

Nyní kliknete na “Edit” a vyplníte nové heslo. Také doporučujeme změnit login “admin” a také vyplnit administrátorský email. Po vyplnění kliknete vpravo na “Save”.

V případě potíží s instalací můžete kontakovat technickou podporu.

TIP: Chcete mít QuickCart česky? Pokračujte na návod zde.

Exit mobile version