Site icon GIGASERVER.CZ / Znalostní báze

Jak nainstalovat diskusní fórum Simple Machines Forum (SMF)?


Pokud chcete na své doméně používat diskusní fórum SMF je nutné mít předplacený hostingový tarif. Kompletní nabídku hostingových tarifů naleznete zde.
INFO: Kliknutím obrázky zvětšíte.

Pro samotnou instalaci postupujte následovně:

1. Příprava webhostingu před instalací – Simple Machines Forum vyžaduje pro provoz MySQL databázi. Tu můžete vytvořit v administraci v sekci „Databáze“. Podrobný návod jak vytvořit novou databázi naleznete zde.

2. Stažení instalačního balíčku – na této adrese naleznete instalační balíček. Doporučujeme vždy stažení co nejnovější verze. Rovněž můžete rovnou stáhnout i češtinu na této adrese.

3. Nahrání souborů na FTP – stažený balíček v počítači rozbalte a nahrajte na FTP (návod naleznete zde). Obsah složky s název domény by měl vypadat podobně jako na obrázku níže.

      

4. Nahrání souborů češtiny na FTP stažený balíček v počítači rozbalte a obsah složky nahrajte do složky s názvem domény ( při výzvě potvrďte přepis stávajících souborů). Na FTP budete nahrávat jednu složku a soubor – viz obrázek níže.

5. Zahájení instalace – v internetovém prohlížeči spusťte Vaši doménu a zobrazí se Vám stránka, která by měla být v češtině, viz. obrázek níže. Klikněte na „Pokračovat“.

6. Nastavení připojení k databázi – jako typ databáze nastavte MySQL. Jako databázový server nastavte localhost. Ostatní údaje naleznete v administraci – zde je možné vytvořit databázi a uživatelský přístup (viz první krok). Předponu tabulek můžete ponechat na “smf_”. Heslo pro databázi si poznačte – budete ho ještě během instalace potřebovat. Po vyplnění stiskněte “Pokračovat”.

7. Základní nastavení – v tomto kroku vyplníte název Vašeho fóra. URL adresu můžete ponechat stejnou. Rovněž zaškrtněte “Používat UTF-8 jako výchozí znakovou sadu”. Následně stiskněte “Pokračovat”.

8. Vytvoření tabulek – instalace se spojí s databází a Vaše nastavení uloží. Pokračujte stisknutím “Pokračovat”.

9. Nastavení účtu administrátora – v tomto kroku zvolte uživatelské jméno, heslo a email pro administrátora fóra. Z bezpečnostních důvodů je nutné znovu zadat heslo pro přihlášení k databázi. Pokračujte stisknutím “Pokračovat”.

10. Dokončení instalace – gratulujeme, nyní je instalační proces dokončen. Doporučujeme Vám označit “Klikněte pro smazání tohoto instalačního souboru (install.php)” a poté pokračujte stiskem odkazu “nově nainstalované fórum“.

Fórum již můžete začít bez problému využívat.

V případě potíží s instalací můžete kontaktovat technickou podporu.

Exit mobile version