Site icon GIGASERVER.CZ / Znalostní báze

Jak nainstalovat WordPress?


Pokud chcete na své doméně používat redakční systém WordPress, je nutné mít předplacený hostingový tarif (doporučujeme minimálně tarif PRAKTIK). Kompletní nabídku hostingových tarifů naleznete zde.

TIP: Pokud nechcete WordPress instalovat manuálně, můžete využít automatickou instalaci v administraci služeb.
INFO: Kliknutím obrázky zvětšíte.

Pro samotnou instalaci postupujte následovně:

1. Příprava webhostingu před instalací – redakční systém WordPress vyžaduje pro provoz MySQL databázi. Tu můžete vytvořit v administraci v sekci “Databáze”. Podrobný návod jak vytvořit novou databázi naleznete zde.

2. Stažení instalačního balíčku – na adrese http://cs.wordpress.org/releases/ naleznete verze redakčního systému, které jsou v češtině. Doporučujeme vždy stažení co nejnovější verze.

3. Nahrání souborů na FTP – stažený balíček v počítači rozbalte a nahrajte na FTP (návod naleznete zde). Obsah složky s název domény by měl vypadat podobně jako na obrázku níže.

4. Zahájení instalace – v internetovém prohlížeči spusťte Vaši doménu a zobrazí se Vám stránka podobná obrázku níže. Potom klikněte na “Vytvořit konfigurační soubor”. Následně si přečťte informace k instalaci a klikněte na “Pokračovat”.

5. Nastavení připojení k databázi – zde je nutné použít údaje, které máte nastaveny v administraci v sekci “Databáze”. Jako databázový server nastavte localhost. Ostatní údaje naleznete v administraci.

*Heslo v tabulce neuvidíte z důvodu, že se po uložení zašifruje.

Údaje z administrace doplníte podle obrázku níže.

5. Instalace – pokud je databáze správně připojena, objeví se text stejně jako na obrázku níže. Klikněte na “Instalovat”

6. Vyplnění údajů o webové stránce – v tomto kroku svoji stránku pojmenujete, nastavíte se uživatelské jméno, heslo a email. Potom kliknete na “Instalovat WordPress”

7. Instalace je dokončena – můžete se přihlásit do administrace a začít s tvorbou webu. Standardní stránka pro přihlášení je umístěna na vasedomena.tld/wp-admin. Údaje pro přihlášení jste nastavili v předchozím kroku.

V případě potíží s instalací můžete kontakovat technickou podporu.

Exit mobile version